Egern & Co., 2018

Forside Den magiske blomst 1Forside Den magiske blomst 2Forside Den magiske blomst 3

Letlæst eventyrserie (lix 12) til de kræsne og knap så skrappe læsere på 9-12 år.

Historien er trods det lette sprog kompliceret, og der kan drages mange paralleller til den nuværende flygtningesituation med grænser, der lukkes, fordomme om fremmede og mure rundt omkring i verden.

Illustreret af Lathiful Hilman.


KLIK HER FOR AT KØBE BØGERNE


Historien

Pigen Vella er datter af kongen i Vest og drager ud for at finde en magisk blomst, som kan redde hendes bror. På vejen møder hun drengen Økse, der kommer fra den anden side af Muren.

Et venskab opstår, og langsomt går det op for Vella, hvordan hendes far er med til at undertrykke og udnytte det folk, som Økse tilhører.

Jagten på den magiske blomst udvikler sig til ikke bare at være en kamp for at redde broren, men også en kamp for noget meget større.


Hvad står der bag på bøgerne?

Bind 1 – Vestkongens datter:  Den værste dag i Vellas liv startede godt. Himlen var blå. Solen skinnede. Fugle sang. De sad oppe i hvert deres træ. Nino og Vella. Hun kunne se hans hår mellem nogle blade. ”Se mig,” lo Nino og greb fat i en gren. Han hang i luften. Lignede en abe. Så lød der en susen. Lige efter et knæk. Og Vella begyndte at skrige.

Bind 2 – Bjerget i Øst: Kun én ting kan redde Vellas bror. En magisk blomst, der hedder duenæb. Men hvor gror den? Vella har mødt Økse. Sammen rejser de gennem landet i Øst. Selv om Vella ikke må være der. De kæmper mod tiden. Får Vellas bror ikke snart blomsten, dør han. Og er der ikke også nogen efter dem?

Bind 3 – Vejen tilbage: Vella er i fængsel. Kongen fra Øst har fanget hende. Han vil have jorden i Vest. Vellas far har tre dage. Han skal give Kongen i Øst det, han vil have. Ellers kommer Vella aldrig hjem. Og Nino skal have den magiske plante. Helst nu og senest i morgen. Hvordan skal hun på nogen måde klare det?


Hvor kan jeg købe dem?

Bøgerne udkommer d. 12. februar 2018 og kan fx bestilles her.