Anette Ellegaard

FORFATTER & SKRIBENT

Mr. X og mig – Dagbog fra skurvognen (6)


Sidste fredag, inden jeg skrev blogindlægget om det medicinske forsøg, havde jeg sådan en morgen, hvor jeg gik rundt om den varme grød.

Normalt er jeg ellers meget disciplineret og sidder i min skurvogn, når klokken er ni, men denne morgen kunne jeg ikke.

Dagen før var jeg nemlig for alvor gået i gang med at plotte min kommende bog. Jeg havde skrevet en masse scener på gule post-its og plastret mit whiteboard til i et forsøg på at få overblik.

Og det var dér, da jeg skulle sætte sedlerne i ordentlig rækkefølge, at det gik op for mig, at jeg stadig manglede en helt basal viden.

Jeg vil helst ikke afsløre for meget lige nu, men det handler om noget med at forstå, hvordan en stor virksomhed er organiseret, hvem der refererer til hvem, og hvordan man håndterer krisesituationer.

Man skulle tro, at den slags viden kunne googles, men det har jeg fundet ud af, at den ikke kan. Så derfor var der ingen vej udenom sidste fredag:

Jeg var nødt til at bruge en livline.

Nu kunne jeg jo ikke bare ringe til hvem som helst, og det behøvede jeg heller ikke. Faktisk var jeg så heldig, at jeg ugen forinden helt tilfældigt var løbet ind i en direktør fra netop sådan en virksomhed, som jeg gerne ville i kontakt med.

Én, der sad helt oppe i toppen af hierakiet, og som havde sagt ja til at hjælpe mig.

Så det var egentlig en smal sag at gribe telefonen, men alligevel tog det mig et par timer at få samlet mod nok til det. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg plejer ikke at være bange for autoriteter eller at tøve med at handle, men måske var det der med, at jeg skulle bede nogen om hjælp. Det der med at stjæle nogens tid.

Nå, det positive var, at jeg både fik tømt opvaskemaskinen og ryddet op, løftet et par vægte og lavet tredive squats, inden jeg besluttede mig for, at det selvfølgelig måtte være bedst at sende en sms.

”Hej Mr. X,” skrev jeg. ”Tusind tak for at sige ja til, at jeg måtte kontakte dig i forbindelse med mit aktuelle bogprojekt. Jeg er nu så langt, at jeg står med nogle helt konkrete spørgsmål, som ikke kan googles. Jeg vil derfor høre dig, om der er et tidspunkt i dag eller i næste uge, hvor det passer dig, at jeg ringer? Rigtigt mange venlige hilsener og god weekend.”

Og så gik jeg ud i skurvognen og lavede et par squats mere.

Jeg var lige kommet ud af badet, da Mr. X svarede (han hedder selvfølgelig ikke Mr. X i virkeligheden, men det gør han her). Han ville gerne tale med mig, og det kunne blive kl. 15.30, når han sad i sin bil.

Jeg blev så glad, at jeg sprang en halv meter op i luften, inden jeg fik sagt ja. Og i samme sekund kom jeg i tanker om, at jeg på det tidspunkt selv ville befinde mig i min egen bil på vej til et møde.

Men hvor tit er det lige, at man får en chance som denne her? Nej, vel? Så sådan blev det.

Kl. 15.36 lidt uden for Gundsømagle ringede telefonen. Jeg drejede ind på en rasteplads, hev min notesblok op af tasken og gik i gang med at spørge. Næsten. For jeg havde glemt den detalje, at mikrofonen på min telefon er gået i stykker, så jeg var nødt til at sætte headsættet i og ringe op igen, og det var heller ikke helt nemt, for skærmen er nemlig også smadret.

Nå, men til sidst lykkedes det, og mens ruderne i bilen duggede til, sad jeg på rastepladsen og interviewede den venlige Mr. X, der beredvilligt svarede på alt, hvad jeg spurgte om. Selv da jeg kom til ét af de mere kulørte spørgsmål, var han klar med et svar:

”Ja, det er rigtigt, at man som ansat hos os har nogle ekstraordinære goder som fx lækker kantine, gratis fitness-træning osv. Men det er jo ikke det, der holder, når det bliver mandag. Det er ikke derfor, man går glad på arbejde.”

”Det forstår jeg.”

”Men når det er sagt, så glemte du altså at nævne firmabil og gratis iPhone.”

Knap halvanden time senere tændte jeg for varmeblæseren og satte foden på speederen. Mørket var faldet på, ruderne var mælkehvide af dug, og blæseren kørte for fuld tryk, men jeg følte mig mærkeligt opstemt.

Mr. X og jeg havde snakket som to gamle kolleger, og han han havde været så god, at han ikke bare havde gjort mig meget klogere, han havde faktisk også givet mig lyst til at søge job hos ham.

”Ups,” tænkte jeg. ”Det var jo ikke det, jeg skulle. Jeg skulle skrive. Jeg har en historie, jeg vil fortælle. Én, jeg har gået med i årevis. Én, der gerne vil ud.”

Så jeg fortsatte min køretur til Roskilde, og jeg fortsatte mit liv, som det var planlagt. I weekenden tog jeg til BogForum, minglede og sad lidt på en scene foran et publikum og snakkede med min forfatter-kollega, Pernille. Og i dagene derefter skrev jeg et blogindlæg om stress-symptomer til min anden hjemmeside, postede lidt ting på facebook og sendte et nyhedsbrev.

Men mest af alt brugte jeg tid på min historie. Jeg grublede og skriblede og producerede gule post-its til min whiteboard, og det er jeg glad for.

For selvfølgelig skal jeg ikke ud at arbejde i en virksomhed. Det er slet ikke mig. Jeg er forfatter, jeg skal skrive, og jeg har brug for roen herhjemme. Jeg elsker mit liv, jeg elsker min computer, jeg elsker de skøre karakterer i mit hoved, jeg elsker mine historier.

Men engang imellem – bare af og til – så skæver jeg over til det knuste glas på telefonen ved siden af mig, og så løfter jeg hovedet, ser hen over skærmen og stirrer ud på skoven i det fjerne.

For det kunne sgu altså være ret fedt med en ny iPhone.


 

6 Comments

 1. Waarbij voor mij schoof.sapjesdieet.nl de kennis en vakmanschap, uitvoering werkzaamheden, betrouwbaarheid en communicatie.a.v. Eerste ervaring met Klusheeren

 2. Air Max 2016 Release Date
  The body is much like an engine, so that it requirements the two oxygen and nutrients and vitamins to keep on chugging along. Consuming regularly can keep fuel relocating for all the various components of the body which require it, through your muscle groups in your brain, and that will help with keeping low energy under control. Eat out at very least 5 modest meals a day and you’ll buy your power back again!

  https://www.neugierig-niedersachsen.de/images/neugierig-niedersachsen/5714-nike-air-force-flax-high.jpg

  Disregard the local community should you be only interested in performing a fast flick. Quick flips are about profits, when you begin paying attention too much around the information, you may lose cash. Alternatively concentrate on the residence on its own, and what you will have to do in order to it to achieve a great profit.

  https://www.sneakers-online.nu/imagess/sne2/355-christian-louboutin-online.jpg

 3. Adidas Superstar Med Sølv Striber
  Following declaring bankruptcy, verify your credit track record to ensure that it absolutely was documented how it must are already. You would like to make certain that any obligations that have been element of your a bankruptcy proceeding have become tagged “BK” so loan providers know you will no longer are obligated to pay those funds.

  https://www.dynas.nu/images/dyn2/9236-new-balance-runners-online.jpg

  Before you apply to the visa or mastercard, be sure you go through all the relation to contract. Determine what the card’s monthly interest is, what benefits are offered, what the credit score limit is, as well as extra regulations. Understanding this before you decide to utilize, can keep you from finding yourself by using a card which will put you in personal debt.

  https://www.49liczb.pl/images/49l2/30386-nike-blazer-meskie.jpg

 4. Timberland Röda
  Understand that the easy items that happen each day ought not to be a significant method to obtain anxiety. Mundane things such as failing to remember to help make your bed or cleansing the breakfast recipes ought not to be able to tip your entire day. Keep in mind that these normal jobs and duties that you might overlook are not able to keep you from possessing a profitable day.

  https://www.papermuhn.de/images/pape2/8564-nfl-kappen-wien.jpg

  Drink less tea and coffee. Tea and coffee are awful for the the teeth. They stain them, making them somewhat brownish or boring. Attempt to reduce in your tea and coffee consumption. Unless you desire to scale back, wash your mouth out carefully once you are done ingesting.

  https://www.vom-albtrauf.de/images/newvomrv/1729-reebok-classic-leather-clip-ele.jpg

 5. Nike Free 5.0 Herren Schwarz 45.5
  When you start seeing a cavity forming, or any teeth pain, you ought to contact a dental practitioner as quickly as possible. Simply because as soon as this starts off going on, you could lose the teeth. You might wind up paying a lot of money obtaining it substituted. Look after your pearly whites on a regular basis and look for a dental office in your neighborhood.

  https://www.thebarrel.nl/images/the2/16100-voetbalschoenen-sale-maat-43.jpg

  Ask for several rates before you decide to invest in any business or policy. Have a look at insurance policy brokers or websites supplying comparison insurance coverage purchasing. Don’t just join using the initial business that rates you a superior it is possible to by some means manage. You can find a less expensive high quality or maybe more services for a similar price coming from a distinct firm.

  https://www.rebeccaarehn.se/imagess/reb2/32969-nike-air-skor-billigt.jpg

Skriv et svar

Your email address will not be published.

© 2018 Anette Ellegaard

Theme by Anders NorenUp ↑