2022-udgaverne (hardback):
2018-udgaverne (softcover):
Forside Den magiske blomst 1
Forside Den magiske blomst 2
Forside Den magiske blomst 3
Se et videoklip, hvor jeg fortæller om, hvordan jeg fik idéen til serien:

JAGTEN PÅ DEN MAGISKE BLOMST, 1-3

Egern & Co., 2018 samt Alinea, 2022
  • Letlæst fantasyserie (lix 12) til de kræsne og knap så skrappe læsere på 9-12 år.
  • Taler ind i et evigt aktuelt tema som “dem og os.”
  • 2018-udgaverne har sort-hvide illustrationer af Lathiful Hilman. 2022-udgaverne har flotte, farvefulde illustrationer af Line Malling Smith.
  • Oversat til svensk
  • Findes på Superbog.dk
  • Udgivet som lydbog, der er indtalt af forfatteren selv (LYT gratis på eReolen her).

Læs de første 5 kapitler af “Vestkongens datter” ➤ KLIK HER


Sagt om serien

Girl power og eksistentialisme
“Jagten på den magiske blomst” er en indlevende, dramatisk fortælling med nærværende temaer og konflikter på flere planer. Temaerne behandles i et simpelt, men sanseligt og levende sprog, som i børnehøjde giver indblik i eksistentielle kampe og samfundspolitiske konflikter.

Handlingen er placeret i et tidløst univers med problematikker, der er skræmmende aktuelle og absolut relevante at præsentere børn for, og hvor Vellas kamp for sin brors liv og egen ære udspilles i et modsætningsforhold af fordomme overfor indsigt og kultur overfor natur.

Håbet er bærende for handlingen, da hovedpersonen med mod og handlekraft er medvirkende til, at harmonien genetableres både på det personlige og samfundsmæssige plan.

Absolut en af de mest nærværende og relevante læselet-bøger, jeg længe har læst.

Birgit Sand, dansklærer
Børneskolen Bifrost


Lektørudtalelse

Spændende fantasy-serie om Vellas kamp for at redde sin lillebror, men også om temaer som magt, fjendskab og undertrykkelse […] Oplagt anskaffelse til PLC og børnebiblioteket.

Janne Møller Nielsen, lektør

 

Hvad handler bøgerne om?

Pigen Vella er datter af kongen i Vest og drager ud for at finde en magisk blomst, som kan redde hendes bror. På vejen møder hun drengen Økse, der kommer fra den anden side af Muren.

Et venskab opstår, og langsomt går det op for Vella, hvordan hendes far er med til at undertrykke og udnytte det folk, som Økse tilhører.

Jagten på den magiske blomst udvikler sig til ikke bare at være en kamp for at redde broren, men også en kamp for noget meget større.


Hvad står der på bagsiden?

Bind 1 – Vestkongens datter:  Den værste dag i Vellas liv startede godt. Himlen var blå. Solen skinnede. Fugle sang. De sad oppe i hvert deres træ. Nino og Vella. Hun kunne se hans hår mellem nogle blade. ”Se mig,” lo Nino og greb fat i en gren. Han hang i luften. Lignede en abe. Så lød der en susen. Lige efter et knæk. Og Vella begyndte at skrige.

Bind 2 – Bjerget i Øst: Kun én ting kan redde Vellas bror. En magisk blomst, der hedder duenæb. Men hvor gror den? Vella har mødt Økse. Sammen rejser de gennem landet i Øst. Selv om Vella ikke må være der. De kæmper mod tiden. Får Vellas bror ikke snart blomsten, dør han. Og er der ikke også nogen efter dem?

Bind 3 – Vejen tilbage: Vella er i fængsel. Kongen fra Øst har fanget hende. Han vil have jorden i Vest. Vellas far har tre dage. Han skal give Kongen i Øst det, han vil have. Ellers kommer Vella aldrig hjem. Og Nino skal have den magiske plante. Helst nu og senest i morgen. Hvordan skal hun på nogen måde klare det?


Hvor kan jeg købe dem?

Bøgerne er til salg i den almindelige boghandel eller kan fx bestilles her.