Fedtfri feelgood tærte der ikke er en tærte


ÆbletærteI sidste måned bloggede jeg om sammenhængen mellem humør og sukker, og hvorfor det er ren feelgood at spise noget sødt som eftermiddagsmad. Hvis du ikke fik læst det og mangler et argument for, hvorfor du skal lave dagens tærte, så se Feelgood-muffins med gift.

Apropos tærte, så er det faktisk slet ikke en rigtig tærte. Det er en kage, som jeg bager i en tærteform og skærer ud i trekanter.  Men den føles altså meget tærteagtig.

Som med muffinsopskriften i sidste måned bruger jeg, hvad jeg har. Bær, frugt eller rabarber. De sidste kan jeg godt finde på at vende med lidt sukker (ca. 1 spsk) i en skål, hvis de er meget sure. Er der nogle æbler eller pærer i frugtskålen, som er begyndt at se kedelige ud, skærer jeg dem i tern og smider i fryseren. Så bruger jeg dem frosne, når jeg en dag lige pludselig får trang til min feelgood-tærte.

Den er uden fedtstof, og det giver den en dejlig, pie-lignende konsistens og gør, at det ikke er nogen kaloriebombe (medmindre man spiser den hele selv, altså). Familien foretrækker den varm og nybagt, men personligt synes jeg, at den smager allerbedst på 2. dagen, når den rigtig har sat sig.

Og nå, ja. Så tager den for resten ikke ret mange minutter at lave, hvis frugt/bær er klar i forvejen.


FEDTFRI FEELGOOD TÆRTE

(til 2 tærter ca. 30 cm i diameter  – ca. 130 kcal pr. 1/8 tærte – kan fryses)

Æbletærte22 æg
2,5 dl sukker
3 dl skummetmælk
4 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker
0,5-1 kg bær eller frugt – gerne frossen.

Evt. kanelsukker til at drysse med, hvis du bruger æbler.

Sådan gør du:

1. Pisk æg og sukker luftigt til en slags æggesnaps.
2. Pisk skiftevis mælk og mel i.
3. Tilsæt bagepulver og vanillesukker.
4. Fyld bær/frugt i 2 smurte tærteforme.
5. Hæld dejen over. Rod evt lidt rundt i den, så der kommer dej på al frugt.
6. Bages ca. 25 min ved 175 grader varmluft.

Velbekomme!