5 bedste feelgood blogs


anette_ellegaard_sjov_blog

I denne måned har jeg håndplukket de fem bedste feelgood-blogs på den danske scene til dig.

Okay, det lød måske liiige flot nok …

Sandheden er, at jeg ikke læser så mange blogs selv. Jeg er ret kræsen, når det kommer til den slags. Men jeg har fem blogs, jeg følger. Det gør jeg, fordi de er sjove og personlige og gør mig til et gladere menneske.

Her afslører jeg, hvem det er, og hvor jeg kender bloggeren fra (hvis jeg altså kender hende).

*

PS. Som sædvanligt vil jeg blive ellevild som en elver, hvis DU OGSÅ deltager i legen og fortæller mig, hvilke blogs du synes er feelgood-blogs. Du kan bruge kommentarfeltet herunder ☺ .

PPS. Hvis du godt kan lide lister, så kast også et blik på 10 bedste feelgood film og 10 bedste feelgood bøger.


Her er de så: Mine 5 bedste feelgood-blogs fuldstændig tilfældig rækkefølge:

Marens Blog

behøver vist ingen videre præsentation. Bloggen er kendt og elsket af de fleste, inklusive undertegnede. Udover, at jeg følger Maren via bloglovin’, så har jeg også hendes kalender på mit skrivebord (se foto øverst). Som jeg skrev på facebook i forbindelse med, at jeg anmeldte Marens bog her, kender jeg hende ikke personligt, men jeg har set hende til et foredrag på Østerbro Bibliotek, og hun var nøjagtig lige så fantastisk live, som hun er på skrift.

 *

Ordgylle fra Outlaw

skrives af Maia Lindstrøm Sejersen, som jeg vist nok blev facebookven med engang for længe siden, fordi hun havde læst min bog, Superwoman er en følelse. Vi har aldrig mødtes i virkeligheden, men jeg opdagede Maia’s blog på facebook, og blev hooked med det samme. Maia skriver, så det sprøjter ud af skærmen med selvironisk satire i et sprog, der er så velkomponeret, at jeg bare sidder og labber det i mig.

 *

Herlige Hverdage

kender jeg, fordi jeg kender Susanne Vestergaard og har gjort det siden guderne-må-vide-hvornår. Vi mødtes gennem foreningen Forældre&Fødsel, hvis blad Susanne har været redaktør for i en halv menneskealder. Susanne har ni børn, og Herlige Hverdage er Susannes blog om livet i en storfamilie. Det er autentisk og ærligt, råt og hyggeligt, og med billeder af vasketøj på snor og kaniner i baghaven. Jeg elsker at følge Susannes skriverier.

 *

Stinestregen

er ifølge Stine selv en ”slags tegnet dagbog.”  Og den beskrivelse rammer meget godt, samtidig med, at det aldrig bliver uvedkommende, men altid prikker til universelle, genkendelige temaer omkring det at være menneske. Selve stregen er enkel, men mere detaljeret end Marens. Jeg ved ikke lige, hvad det er, men jeg synes, der er noget rørende både over tegningerne og historierne. Den blogpost, jeg holder allermest af, er denne her: Stinestregen – den dag jeg fortalte hele internettet …

 *

Rokokkoposten

– Okay, undskyld. Jeg ved det godt. Jeg skrev, at blogs’ene var personlige. Det er denne her jo ikke ligefrem … Men altså, den bare måtte med. Det her, det er humor og intelligent underholdning, når det er bedst. Fiktive nyheder, der på satirisk vis spidder samfundets paradokser og politikernes dobbeltmoral. What’s not to like?


Nu er det din tur. Hvilke blogs følger du?