Gratis lydbog lige omelet


Anette_Ellegaard_lydbog

Hvis jeg kunne, spiste jeg gerne staveord til morgenmad. Knasende, sprøde præpositioner. Seje og syrlige substantiver. Adverbier, der smelter på tungen.

Jeg elsker det danske sprog.

Og jeg elsker, at vi i et sprogligt set lille land har så mange lærere, der på trods af skolereformer og mærkelige arbejdstidsregler hver dag knokler med at få vores børn til at knække læsekoden. Hvis ikke de kunne tyde hieroglyffer og læse cirkussprog, så ville vi i løbet af en generation få barberet al kommunikation ned til emoji-symboler.

Jeg vil selvfølgelig ikke benægte, at det i visse situationer vil kunne være en fordel, men generelt set synes jeg, at det lyder kedeligt. Sikken et åndsbollet, skriblefrit land, vi ville få.

Selv har jeg ikke haft svært ved at lære at læse, men jeg har haft svært ved at få ordene til at komme ud af munden i rigtig rækkefølge. Som barn mente jeg i fulde alvor, at der nok var en røvbanker på spil, når jeg hørte en politibil med sirene. Og jeg kalder stadig klippeøen ude østpå for Hornbolm.

Heldigvis kan jeg som regel godt styre det, når jeg læser højt, og det var jeg glad for her forleden, hvor jeg pludselig skulle indtale en lydbog. For ja, der var et par af de omtalte superlærerhelte, som fortalte mig, at de faktisk var rigtig godt gammeldags pjankede med min seneste læselet-serie, Tea i Elverland. De syntes bare, den også burde findes som lydbog.

Helt ærligt, det kunne jeg ikke have siddende på mig. Altså, at jeg sådan indirekte måske var med til at brolægge vejen til emoji-helvedet. Så jeg fløj hjem, hev mikrofonstativet op af skuffen og gik i gang. I går blev jeg så færdig. Tre bind, 32 kapitler, 111 sider og et ukendt antal ord.

Jeg mangler stadig de allersidste, tekniske detaljer, men jeg er næsten ethundrede på, at det ikke varer ret længe, før lydbogsversionen af Tea i Elverland ligger klar til download på min hjemmeside.

HELT GRATIS.

For jeps, den kommer ikke til at koste noget. Det er forlaget og jeg blevet enige om. For udover at være fan af ord til morgenmad, så er jeg nemlig også fan af feelgood-fornemmelser og af at sige tak.

Og dette her er en måde at sige tak på. Med en gratis lydbogsudgave af  Tea i Elverland.

Tak til alle de børn, der dagligt kæmper for at knække læsekoden. Tak til alle de forældre, der læser højt og hjælper processen på vej. Og ikke mindst: Tak til alle de lærere, der pisker afsted på arbejde hver evige eneste morgen.

Det er på grund af jer, at vi med ro i sindet kan se frem til vores alderdom. På grund af jer, at vi ikke behøver at gå rundt og ryste i bukserne hver dag. I er kort sagt årsagen til, at vi allesammen en dag ikke kommer til at sidde på plejehjemmet og se film med undertekster, der består af de rene smiley’s.

Velbekomme – og nyd morgenmaden med eller uden ordknas.


PS. Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil være den første, der får besked, når lydbogen er klar til download. Brug boksen oppe i toppen, ude i højre side ⇢ ⇢ ⇢ ⇡ ⇡ ⇡