Sådan følger du bloggen


Mange har skrevet til mig og spurgt, hvordan man kan følge min blog. Det vil jeg gerne svare på, så her kommer et overblik over nogle af de forskellige muligheder:

Nyhedsbrevet
Hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet, vil du engang imellem modtage en mail fra mig med links til de mest populære indlæg. Nyhedsbrevet er en god idé for dig, der ikke behøver at få besked hver gang, der er nyt. Samtidig får du også adgang til gratis download af alle mine lydfiler, og du vil modtage tips og tilbud, som kun gælder for modtagere af nyhedsbrevet. Tilmeld dig lige ude i siden her —->

RSS-feed’et
Hvis du gerne vil have besked hver gang, der er nyt, eller hvis du hurtigt og nemt selv vil kunne skaffe dig et overblik over bloggen uden at skulle ind på den, kan du bruge RSS-feed’et. Det virker i alle browsere (Safari, Firefox, Internet Explorer osv.), undtagen Google Chrome. Hvis du primært bruger Google Chrome, kan du derfor fluks springe dette afsnit over og gå videre til det næste. Hvis du derimod benytter en anden browser, så forklarer jeg her, hvordan du kan bruge feed’et.

Oppe til højre her på bloggen er der en lille knap, der ser sådan ud: blog3

 

Hvis du klikker på den, åbner der et vindue:

Blog1

I den lille rullemenu med “Live bogmærker” kan du vælge, hvordan du vil have at vide, at der er nyt på bloggen. Du kan vælge at få besked pr. mail (virker kun hvis du bruger computerens mailprogram, kan altså IKKE bruges til gmail eller andre webmails), eller du kan vælge at abonnere på bloggen som et bogmærke:

rullemenu

Hvis du vælger løsningen med “Live bogmærker”, vil du få et ikon på bogmærkelinjen, der ser sådan ud:

blog2-ny

Udover at fungere som et almindeligt bogmærke (dvs at du med et enkelt klik kan komme ind på min blog), så kan du også hurtigt danne dig et overblik over de seneste indlæg ved at klikke på pilen på ikonet:

ikon

Ulæste indlæg vil normalt have en anden farve, men da jeg har læst alle mine egne poster, så er mine på fotoet her ensfarvede.

Og Vupti! Så er det bare med at komme i gang – hvis du da ikke lige bruger Google Chrome …

Bloglovin’
Du kan også følge min blog via tjenesten Bloglovin’. Tryk på knappen her:

Anette Ellegaard

Hvis ikke du allerede har en profil på Bloglovin’, så skal du først oprette en. Det tager max. 1 minut. Bagefter kan du risikere, at Bloglovin’ siger, at den ikke kan finde min blog, men så skal du bare trykke på knappen herover én gang til, MENS du er logget ind på Bloglovin’.

Når det er gjort, kan du indstille, om og hvornår du vil modtage mails, når der er nyt på den/de blog(s), du følger. Det gør du ved at klikke på det runde ikon øverst ved siden af klokken. Vælg ”profile” i rullemenuen og scroll ned til notifikationer:

bloglovin

Og til allersidst:

Når du har hakket dine ønsker af, så husk at klikke ”Save settings” i bunden.

Feedly
En tjeneste, der minder en del om Bloglovin’ og som er god, hvis du følger mange blogs:
1. Gå ind på www.feedly.com.
2. Klik på ”Explore” og skriv www.anetteellegaard.com i søgefeltet.
3. Tryk på den lille, grønne [+feedly]-knap.
4. Login med din facebook- eller gmail-konto.
5. Klik på ”Add.”
6. Nu vil du altid i menuen til venstre kunne få et hurtigt overblik over antallet af nye indlæg på de blogs, du følger.

Facebook
Sidst, men ikke mindst, vil jeg nævne Facebook for dig. Jeg slår nemlig altid et link op på facebook, når jeg har postet et nyt indlæg. Selv om der selvfølgelig ikke er nogen garanti for, at du ser det, skal det også nævnes som en mulighed. Du kan følge mig på facebook ved at ”synes godt om” min officielle side, og du er også velkommen til at anmode om mit venskab.


Hvis du har nogen spørgsmål, kommentarer eller andre gode forslag, er du mere end velkommen til at skrive i kommentarfeltet herunder.

Hav en god dag!